För ungefär en månad sedan gick jag kursen ”Hjälpa andra”, en certifieringskurs för den som vill hjälpa och handleda andra i sorg. Mer än halva kursen ägnades åt att bearbeta egna förluster. Och för att kunna arbeta rekommenderas att vi som gått kursen ser över minst tio relationer, innan vi är redo att hjälpa någon annan. Idag var jag på den månadsvisa kostnadsfria återträff som ingår i kursen. Jag träffade en av mina kurskamrater och två kvinnor som gått kurs tidigare. Det värmde hjärtat att möta dem.

#blogg100

Annonser

5 reaktioner på ”Återhämtning 

    1. Det är en process där man först tittar på förluster under hela livet och ritar in dem på en tidsaxel. Då finns det för de flesta människor många relationer där kommunikationen brutits. Relationer som känns ofullbordade, vare sig relationen är till en död eller nu levande person. Då är det läkande att i lugn och ro se på hela tidslinjen för relationen, med viktiga negativa och positiva händelser och att uttrycka det i ord genom att skriva ner det. Hela processen finns beskriven i boken Sorgbearbetning.

      Liked by 1 person

  1. För att full läkning ska ske bör det skrivna delas med – läsas upp för- en lyssnare som förhåller sig icke dömande till brevskrivaren (som ”ett hjärta med öron, utan mun”) och som gett ett tysthetslöfte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s